Snijbietkoekjes met quinoa en feta, tuinbonenpuree met munt en appel-komkommer-salade

Een heerlijk zomers gerecht voor de échte groenteliefhebber. Snijbiet, tuinbonen, komkommer, munt… En het liefst natuurlijk uit eigen tuin!

Voor de snijbietkoekjes:

  • 400 gram snijbiet
  • 75 gram quinoa
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • peper/zout

Voor de tuinbonenpuree:

  • 1 kg tuinbonen
  • el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • rasp van ½ citroen
  • 1 el fijn gehakte munt
  • peper/zout

Voor de appel/komkommersalade:

  • 1 (crisp pink) appel, ongeschild
  • ½ komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd
  •  ½ rode ui, gepeld
  • Bosje peterselie, fijn gehakt
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • peper/zout

Snijbietkoekjes:

Blancheer de snijbiet in 5 minuten gaar. Spoel koud, laat goed uitlekken en hak grof. Kook de quinoa in 2.25 dl water 6 minuten en laat 6 minuten na-wellen. Meng snijbiet, quinoa, feta, ei, bloem en een flinke snuf peper en zout. Vorm 8 koekjes en zet ze 30 minuten in de koelkast. Bak ze in olijfolie in 6 minuten bruin.

Tuinbonenpuree:

Dop de tuinbonen, kook ze in 5 minuten gaar. Verwijder het grijze vlies. Prak de tuinbonen grof. Voeg olie, citroensap, -rasp, munt, peper en zout toe.

Appel/komkommersalade:

Snij appel, komkommer en ui in blokjes en meng met azijn, olie, peterselie, peper en zout.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |