Soep van postelein (of waterkers, veld-of kropsla)

Met deze soep van kookboekenschrijver Marion Pluimes kan je alle kanten op. Zie je een kraakvers bosje postelein dan wordt dat je hoofdingrediënt. Stuit je echter op een oogverblindende kropsla, veldsla of prachtige waterkers, dan neem je deze! Dan wel niet gecombineerd met wat rucola.

  • 1 ui, geschild en gesnipperd
  • 3 eetl roomboter
  • 1 theel zout
  • 250 g postelein, gewassen (of waterkers, veldsla of kropsla)
  • 3 eetl amandelpasta
  • peper
  • bouillonpoeder (liefst zonder gist) naar smaak

Groenten fruiten

Verhit een soeppan en smelt de roomboter. Fruit hierin de ui met het zout tot lichtbruine kleur. Was de postelein en fruit even mee.

Laat ze zwemmen

Voeg 1 ltr water toe en breng aan de kook. Laat de postelein in 2-3 minuten gaar worden.

The finishing touch

Haal de pan van het vuur en voeg, amandelpasta, peper en bouillonpoeder toe. Pureer tot een gladde soep.

Serveer in mooie kommen met een lekker stuk brood.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |