Soufflé van zevenblad en schapenkaas

Deze zevenblad-soufflés kun nu je maken om daarna meteen op te eten maar het is ook mogelijk ze op voorhand te maken en vlak voor het eten nog even op te bakken. In dat geval heten het dubbel gebakken soufflés, net zo lekker en wel zo handig. Serveer ze  met een eenvoudige salade van verschillende soorten tomaat met rode ui en peterselie en de dressing van dít recept. Yammie!

 

Lees hier meer over het onkruid of uh ingrediënt zevenblad!

Ingrediënten voor 4 zevenblad-soufflés:

  • 40 gram zevenblad
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 65 gram ui of sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 200 ml melk
  • 75 gram belegen schapenkaas, geraspt
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 eieren, geel en wit gesplitst
  • Peper en zout

Slink het zevenblad

Verwarm de oven voor op 170 graden. Breng een bodem water in een pan aan de kook. Laat het zevenblad in 30 seconden slinken. Spoel de groente koud af en laat uitlekken.

Kaassaus maken

Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur glazig en geurig. Voeg de paprikapoeder toe en roer even goed door. Voeg de bloem toe, roer tot een homogene massa en laat het op laag vuur even garen. Schenk scheut voor scheut de melk erbij en roer ondertussen goed door, tot je een dikke saus hebt. Breng rustig roerend aan de kook en laat de saus in 3 minuten garen. Haal de pan van het vuur en schep de kaas er bij. Knijp het zevenblad goed uit, hak de groente fijn en voeg deze toe aan de kaassaus. Voeg een voor een de eidooiers toe en roer ze goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de kaassaus.

Bak de souffleetjes

Vet vier soufflébakjes in met boter en bestuif ze met bloem. Schep de kaassaus in de bakjes tot 1 cm onder de rand. Zet ze in een diepe ovenschaal en giet zoveel heet water in de ovenschaal dat de bakjes voor 2/3 in het water staan. Bak de soufflés in 25 minuten goudbruin en prachtig gerezen. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder de soufflés uit de schaaltjes, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast tot 10 minuten voor gebruik.

Even de oven in

Verwarm de oven voor op 175 graden, leg de soufflés op een ovenplaat bedekt met bakpapier en bak ze 10 minuten. Serveer direct!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |