Spaanse brownies

Brownies…..yammie! Een lekkere traktatie voor bijvoorbeeld de paasdagen! En met dit recept van Marion Pluimes niet alleen  om je vingers bij af te likken maar ook nog eens glutenarm! 

Wil je meer weten over biologische chocolade en wat je er allemaal van kunt maken?  Kom dan naar de chocoladeworkshop van de Groene Kookacademie!

Nodig

  • 150 g pure chocolade 80% cacao
  • 175 g roomboter
  • 4 eieren
  • 140 g oersuiker
  • snufje zout
  • 2 theel vanillepoeder
  • 150 g havermeel*
  • 150 g amandelenmeel

* kies havermeel wat gegarandeerd glutenvrij is wanneer je daar niet tegen kunt

Au-bain-marie

Verwarm de oven voor op 180 °c.  Bekleed de bodem van een vierkante ovenschaal met bakpapier. Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie.

Mixen

Mix de eieren met de oersuiker tot zeer schuimig. Meng zout, vanillepoeder, meel en amandelen. Meng eimengsel met meelmengsel en gesmolten chocolade. Doe zit snel en zorgvuldig, lang roeren en mengen geeft verlies van luchtigheid. Vul hiermee de ovenschaal.

Bakken!

Bak de brownies in 30 min gaar. Zet de oven uit en laat de brownies 20 min. afkoelen in de oven.


1 reactie

  1. Naziha 1 april 2013 @ 08:32

    Hoi!

    Makkelijk recept, heb de brownie net in de oven gedaan, ben benieuwd naar het resultaat. Misschien wel handig om formaat van de bakvorm aan te geven..

    Groetjes!

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |