Spaghetti- bol met groenten

Deze spaghetti-bol met groenten is een feest voor bijna alle zintuigen. Het smaakt natuurlijk fantastisch, het ruikt heerlijk, het mondgevoel is verrassend en deze spaghetti-bol ziet er prachtig uit! Haast te mooi om op te eten…

  • 400 gram spaghetti
  • zout
  • peper
  • broodkruim, paneer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 gram broccoli, klein
  • 150 gram prei, ringetjes
  • 1 venkel fijngesneden
  • 1 blikje tomaat blokjes 400 ml
  • 250 gram kaas
  • 5 eieren
  • 1 theelepel oregano
  •  een bolvormige ovenschaal of hoge vierkante

Spaghetti koken

Warm de oven voor op 200 ˚C.  Kook de spaghetti gaar in water met zout.  Vet de ovenschaal goed in en bestrooi met broodkruim of paneer.

Groenten bakken

Fruit de ui en knoflook in de olie aan. Bak dan de broccoli, prei en venkel mee. Meng de tomaat en helft van de kaas erdoor.

Ovenschaal vullen en bakken maar!

Druk een dikke laag spaghetti tegen de binnenkant van de ovenschaal. Doe de vulling in de schaal. Dan mogen de eieren geklutst met oregano en de andere helft van de kaas (minus twee eetlepels) erdoor en een snuf zout en peper. Giet dit over de vulling en strooi de resterende kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 50-60 minuten.  Laat even afkoelen en stort dan op een schaal.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |