Spaghetti met radicchio (of roodloof)

Radicchio wordt wel eens rode sla genoemd. Dit terwijl ze niet eens verwant zijn. De echte familie van dit rode ronde kropje is witlof!Dit lente recept wordt u geschonken door De Bonte Tafel.

Bereidingstijd: half uurtje

 

  • 500 g. spaghetti
  • 4 struikjes radicchio of roodloof ter grootte van struikje witlof
  • 2 medium grootte rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 el rietsuiker
  • 125 ml room
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Tuinkers

Spaghetti i radicchio

Snijd de ui in ringen, de radicchio in repen en bak ze in olijfolie tezamen met de uitgeperste knoflook en het verkruimelde gedroogde chilipepertje. Voeg de suiker toe en zet het vuur uit.

Kook de pasta met wat zout en olie. Meng ondertussen de room door het mengsel van radicchio en ui en verwarm het goed. Breng op smaak met een snuf zout en wees royaal met de peper. Schep de saus over de hete uitgelekte spaghetti. Garneer met tuinkers. Serveer deze heerlijke maaltijd met een frisse salade.

‘Het zou het mooiste zijn als men zelf producten zoals roodlof en snijbiet kan verbouwen, dit zijn makkelijke groeiers die weinig nodig hebben. Roodlof kan je afknippen als het de grote heeft van een struikje witlof. Daarna groeit deze weer verder en kan je soms na een week alweer knippen. Zelf geteelde roodlof is wel iets bitterder. Snijbiet kan je ook knippen en weer verder laten groeien’, Desiree Vegter (De Bonte Tafel).

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |