Spinazietaart met schapenkaas, geitenfeta, olijven en half gedroogde tomaatjes

Dit recept voor spinazietaart maakte chef Lisette Bossert voor de deelnemers van het Familiediner. Het smaakte hun goed, en het kwam goed! Serveer de spinazietaart met de half-gedroogde tomaatjes, in de oven gebakken aardappelen en gesmoorde spitskool met peterselie, bieslook en citroenrasp.

Voor 1 taart of 10 stukken

  • 15 eieren, los geklopt
  • Schapenkaas 150 gram, geraspt
  • Feta 200 gram, in stukjes brokkelen
  • Crème fraîche 150 ml
  • Sjalot 150 gram, gesnipperd
  • Zwarte olijven 130 gram, in plakjes gesneden
  • Verse grove spinazie 1/2 kg, gewassen
  • Stalen koekenpan met bodem-diameter van 21 cm
  • 1 x het recept voor de half-gedroogde kerstomaatjes van dít recept

Maak het mengsel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Blancheer de spinazie 5 minuten in kokend water, goed koud spoelen en zoveel mogelijk water er uit drukken. Bak de sjalot gaar en geurig in wat olijfolie. Pureer spinazie, crème fraîche, ½ van de gebakken sjalot in de keukenmachine. Meng dit met ei, feta, olijf, de rest van de sjalotjes, schapenkaas, peper zout naar smaak

Bak de taart

Verhit 3 el olijfolie in de koekenpan. Voeg het spinaziemengsel toe, het moet 1 cm onder de rand blijven. Bak de taart 5 minuten tot de onderkant goudbruin is. Zet de pan vervolgens in zijn geheel in de hete oven en bak de taart 40 minuten tot hij goudbruin en stevig is.

Keer ‘m om

Leg een grote deksel over de pan met de taart. Keer de pan in een keer om. De taart ligt nu onderste boven op de deksel. Leg nu een plank over de onderkant van de taart en keer deksel met plank om zodat de taart met de goede kant boven op de plank ligt.

Bon appetit!


1 reactie

  1. Anja 12 augustus 2013 @ 10:03

    Klinkt heerlijk!! Goed recept.
    Het enige want ik erg jammer vind is dat het mijn BUDGET behoorlijk te boven gaat :-(.
    Alleen aan ingrediënten al. Jammer.

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |