Spitskool met gember/peaNOTsaus

Spitskool wordt zacht en zoetig door het roerbakken. Heerlijk met een paar eetlepels van de gember/peaNOTsaus! Wil je een complete maaltijd? Dit spitskoolgerechtje combineert perfect bij de  (no-waste) bieten-bleekselderij-burgertjes!

Pindasaus waar geen pinda aan te pas komt, hoe noem je dat? PeaNOTsaus! Deze benaming komt van lezer Anne, waarvoor dank!

Voor de spitskool

  • 1 spitskool
  • 1 el olijfolie
  • water
  • zout

Voor de pindasaus zonder pinda

  • 180 ml amandelboter of tahin
  • 60 ml citroensap
  • 2 el shoyu
  • 1 el miso
  • 2 el agave
  • 1 tl geraspte gember
  • ½ tl knoflook uitgeperst
  • ½ cup kokoswater of gewoon water.

Spitskool roerbakken

Snij spitskool in dunne reepjes. Bak kort aan in de olijfolie. Voeg 1 el water toe en laat smoren op gemiddeld vuur. Maak op smaak met wat zout.

Sausen

Doe alle sausingrediënten over in de keukenmachine en blender tot gladde saus.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |