Stamppot Boerenkool Kroketten

kroketten van stamppot

Wat te doen met dat restje stamppot? Vraag het Werner Drent, alias De Stamppotkoning, en hij zegt: Kroketten maken!  

Voor dit recept wíl je gewoon boerenkoolstamppot overhouden. Dus heb je grote eters: maak veel!

Ingrediënten :

  • Restje stamppot boerenkool,
  • Wortels, pompoen en ect. (gebruik je fantasie)
  • Eiwit
  • Bloem
  • paneermeel

Bereiding:

Maak van de restjes stamppot, worstjes in grootte naar smaak. Rol deze door het bloem dan door de eiwit en vervolgens door de paneermeel. Frituur de stamppot kroketten in de frituur op 170 graden tot ze mooi bruin en heet zijn.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |