Stoofradijsjes met perenstroop en aardappel-tijmpuree

Er zijn van die recepten waar je zelf nou niet zo snel op zou komen. En dit is er één van! Waanzinnig lekker, simpel en verrassend! Dit recept word je aangeboden door culinair avonturier Jet Eikelboom.

 

 

 

Bereidingstijd: een half uurtje

  • Flinke bos verse radijs
  • 3 eetlepels dikke perenstroop
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel balsamico
  • Olijfolie
  • Takje salie
  • Braadpan
  • 8 geschilde aardappels (gebruik de schillen voor schillenchips)
  • Bosje verse tijm

Aardappels koken

Zet de piepers op in een pan met ruime hoeveelheid water. Ze moeten straks zacht genoeg zijn om puree van te maken.

Neem de hoedjes af

In de tussentijd ontdoe je de radijsjes van hun groene hoedjes en was je ze even goed. Schenk in de braadpan een scheut olijfolie, de perenstroop, een snufje zout, een eetlepel balsamico, de radijsjes en de tak salie. Dit moet lekker gaan pruttelen. De perenstroop zal snel zachter worden. Laat het op zacht vuur ongeveer 20 minuutjes stoven.

In de puree

Giet de aardappels af. Scheutje olijfolie, een snuf zout en een handje verse tijm erbij. Flink door elkaar roeren zodat je een lekkere zachte puree hebt.

Afmaken

Neem vier (mooie) borden en verdeel de puree erover. Daar schep je een flinke scheut radijsstoof met jus bovenop. Afmaken met takjes salie.

Eet smakelijk!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |