Taart met linzen, knolselderij, aardappel en gerookte kaas

brood oud lisette bossert recept

Een heerlijk seizoensgerechtje waarbij je ook nog eens je oude brood kan gebruiken. Hoe lekker en no waste is dat! Om het helemaal af te maken: Serveer deze taart met linzen, knolselderij en gerookte kaas met piccalilly en broccoli. Yammie!

Voor de broccoli: kort stomen en onder koud water snel af laten koelen, uitlekken en drogen in een theedoek. Voor het serveren kort roosteren in een hete koekenpan met wat olijfolie en heel kort wat gesnipperde knoflook en citroenrasp mee bakken.

Deeg:

  • Oud brood, zo’n 215 gram
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el peterselie, fijn gehakt
  • Peper

Vulling:

  • 40 gram groene linzen
  • 350 gram aardappel, geschild gewicht
  • 350 gram knolselderij, geschild gewicht
  • 3 el olijfolie
  • 100 gram gerookte kaas, koe of geit, grof geraspt
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl grove mosterd
  • Peper en zout

Een top bodem van oud brood

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal het brood en de noten fijn. Meng deze met de gesmolten boter, het ei, de peterselie en wat peper. Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en vet de zijkanten in met boter. Schep het broodmengsel in de taartvorm en druk het goed aan tegen de bodem en de zijkanten. Bak de bodem 15 minuten.

De linzen, aardappel en knolselderij

Kook de linzen beetgaar en giet ze af. Snij de aardappel en knolselderij in blokjes van een cm. Spoel de aardappelblokjes af met water en droog ze in een theedoek. Spreid aardappel en knolselderij uit over een bakplaat. Sprenkel er 3 eetlepels olie over en peper en zout naar smaak. Hussel goed door en bak in 30 minuten gaar en goudbruin.

Taart

Meng melk, room, eieren, kaas, mosterd, tijm en peper en zout. Schep daar de linzen, aardappel en knolselderij bij en roer goed door. Stort de massa in de taartvorm en bak deze in 30 minuten geurig en gaar.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |