terrine van brood, courgette en geitenkaas

terrine_van_brood_courgette_en_g-467-102

Deze terrine van brood, courgette en geitenkaas is lekker als lunchgerecht of als licht hoofdgerecht. Makkelijk te maken en ook handig om de restjes van je kaas en tomatensaus weg te werken. Je kan dit ook met andere groentes doen, denk aan aubergines ( even voor garen) met tomatensaus. of geroosterde pompoen. je kan aan de courgette nog wat olijven toevoegen. Je hebt een cakevorm van ongeveer 26 cm nodig

Het voorbereiden van deze terrine kost ongeveer 20 minuten en de baktijd een half uurtje.

Ingrediënten:

  • 6 a 8 plakken brood in de lengte gesneden
  • 1 courgette
  • 100 gram geitenkaas
  • 180 gram rucolapesto
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram restje kaas (belegen of oud) geraspt
  • peper zout
  • ½ bosje rucola
  • tomatensaus (gekocht of huisgemaakt)
  • pepervlokken

 Aan de slag!

beslag:

Klop de eieren met de pesto en de room in een kom glad. Maak op smaak met peper en zout.
Snij de courgette in de lengte in repen.

Terrine opbouwen

Neem een cakevorm. Bekleed met bakpapier Snij het brood in de lengte bij, zodat het in de vorm past. Snij de korstjes van het brood af. Rol de broodplakken een beetje uit en dunner met behulp van een deegroller.
Leg 1 plak op de bodem. Giet een kwart van je beslag over de broodplak. Beleg met 2 courgette plakken. Kruimel er wat geitenkaas overheen. Leg weer met een plak brood en herhaal 2 keer. Eindig met een broodplak. Giet het laatste eiermengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.

Oven:

Verwarm de oven voor op 180 graden.en bak de terrine af gedurende 25 minuten. Laat 15 minuten afkoelen voordat je hem lost en kan snijden.Was intussen de rucola en dep droog.

Serveren!

Snij in plakken en serveer op een bedje van rucola.
Neem de tomatensaus en maak die wat pittiger met wat pepervlokken. Serveer een flinke schep bij je terrine.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |