Tomaten-basilicumsoep

Tomaten, je kan er uren over praten. Wist je bijvoorbeeld dat de Inca’s en Maya’s ze al teelden? En dat ze in Italië terecht kwamen via ontdekkingsreizigers? En dat Italianen de tomaat jarenlang gebruikten als sierplant voordat ze rond 1750 doorkregen dat ze prima te eten zijn? En wist je dat je een verrukkelijke tomatensoep kunt maken als je onderstaand recept van  Eric van Veluwen volgt?

Voorbereiding: 10 minuten / Kooktijd: 30 minuten

  • 600 g tomaten in vieren gesneden
  • 200 g paprika grof gesneden
  • 40 ml tomatenpuree
  • 1 liter bouillon
  • 100 g wortel in stukjes
  • 1 knoflook fijngehakt
  • 40 g ui fijngehakt
  • 20 ml olijfolie
  • 10 g basilicum in reepjes gescheurd

Fruiten, blussen en koken

Fruit de knoflook in de olie. Voeg de paprika, tomaten en wortel toe. Blus af met de bouillon. Laat een half uurtje koken.

Af(s)maken

Breng op smaak met peper en zout. Pureer het glad en schenk de soep in kommen. Garneer met de basilicum.

Eet ‘h eerlijk!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |