Tuinbonensoepje met basilicum en munt

Ook zo gek op tuinbonen? Maak dit tuinbonensoepje samen met de Crostini met geplette tuinbonen, dille en geitenkaas en je hebt een waar tuinbonenfeestje!

Tip: Tuinbonen zijn heel makkelijk te kweken, zie hier hoe dat moet.

Voor 6 dl bouillon:

  • Schillen van 500 gr. gedopte tuinbonen
  • 1 ui
  • ½ bosje muntstelen
  • ½ bosje basilicumstelen
  • Zout/peper

Voor de soep:

  • 500 gr. gedopte tuinbonen
  • Bovenstaande bouillon
  • 1/2 bosje zuring (te vervangen door 1/2 kropje  sla en wat citroensap voor het zuurtje)
  • 1 ui
  • 1 snuf suiker
  • 1 tl. zeezout
  • 1 el. olijfolie
  • De blaadjes van een half bosje munt
  • De blaadjes van een half bosje basilicum

De bouillon:

Dop de tuinbonen. Gebruik de schillen voor de bouillon. Was ze goed en doe ze met 1 ui en de steeltjes van munt en basilicum in een pan. Overgiet ze met water en laat de bouillon 30 minuten trekken. Giet de bouillon door een zeef en maak op smaak met peper en zout.

De soep:

Verhit ondertussen de olie in een andere pan. Smoor daarin de tweede ui glazig. Voeg  de tuinbonen toe, de bouillon, de helft van de blaadjes munt en basilicum, de zuring (of een half kropje sla en  het citroensap), de suiker en het zout toe. Breng alles aan de kook en laat de tuinboontjes in 20 minuten gaar worden. Pureer de soep glad. Voeg de achtergehouden  kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer in kleine glaasjes!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |