Venkelgratin met tijm & knoflook

Niet iedereen is fan van venkel. Jammer want het kan echt super lekker zijn en ’t is ook nog eens waanzinnig gezond en veelzijdig! Neem bijvoorbeeld dit receptje van Nina’s Kitchen. Heerlijk met stuk goed brood en een frisse salade!

  • 4x venkelknollen (groene deel afsnijden en bewaren voor een bouillon)
  • 300ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4-5 takjes tijm
  • 100gr Parmezaan, geraspt
  • 100gr broodkruimels of paneermeel
  • 2tbsp gehakte peterselie
  • 3-4el olijfolie

Slagroom koken

Verwarm de oven tot 220C. Kook slagroom met geperste knoflook en tijm  voor ongeveer 5 minuten.

Venkelknollen de oven in

Snij de schone venkelknollen in 1,5cm dikke  partjes en leg ze in een ovenschaal. Giet de gekookte slagroom erover en  strooi het mengsel van Parmezaan, paneermeel, peterselie & olijfolie  over de venkel & slagroom.Bak in de oven voor 20 minuten of tot dat de  bovenste laag goudbruin is.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |