Venkelsalade met goji’s

Een lekkere superfood-venkelsalade van de superveelzijdige kookboekschrijver, docent, dietist (en meer) Marion Pluimes!

Aan goji’s worden tal van goede eigenschappen toegeschreven als goed voor de weerstand, het immuunsysteem, bloeddruk, libido en gezichtsvermogen

  • 4 eetl olijfolie
  • 1 theel venkelzaad
  • 2 eetl appelazijn
  • 1 snufje vanillepoeder
  • peper naar smaak
  • 2 eetl gojibessen
  • 1 venkelknol
  • 2 eetl kappertjes

Verhitten

Doe de olie, venkelzaadjes, appelazijn, vanillepoeder, peper in een steelpan en verhit dit tot het zuur van de appelazijn vrij komt en de venkelzaadjes smaak krijgen. Voeg de goji’s toe en laat ze van het vuur af wellen.

Verkoelen

Schaaf de venkel zeer dun en het met de kappertjes. Giet de nog warme dressing erover en laat het intrekken. Serveer de salade koel.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |