Vlierbloesemsiroop

vlierbloesem

Vlierbloesemsiroop, heerlijk met ijskoud koolzuurhoudend bronwater of met prosecco….

Vlierbloesem pluk je in de late lente en de vroege zomer wanneer de bloemschermen veel geel stuifmeel bevatten

nodig:

  • 30 vlierbloesemschermen
  • 1/2 in plakjes gesneden citroen
  • 500 gram rietsuiker

tip: heb je nou een mooie vlierbloesemoogst? Bewaar dan wat je over hebt in een luchtdichte pot. Kan je reuze lang bewaren en is heerlijk voor op bijvoorbeeld pannenkoeken!

Pluk en week

Leg de vlierbloesem en de citroen één dag in 1 liter water. Zet ze koel weg.

De volgende dag kun je echt aan de slag

Zeef de volgende dag en vang het bloesemwater op. Breng het vocht met de citroenschijven en rietsuiker aan de kook en laat 5 minuten zacht doorkoken. Schenk de hete siroop in schone flessen. Laat afkoelen en bewaar de siroop in de koelkast.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |