WARME RODE UISALSA + COURGETTE + RUCOLA + FETA

Meesterkok Angélique Schmeinck ziet het liefst dat mensen lekker experimenteren in de keuken. Hierom schreef ze haar boeken Smaakvrienden Groenten en Smaakvrienden Fruit. In deze boeken geeft ze ook enkele micro-receptjes ter inspiratie. Zo ook deze:

Snijd 350 gr gepelde rode uien in smalle parten • fruit ze in olijfolie zacht • voeg 2 el honing + 2 el balsamicozijn + 2 dl rode wijn + vers laurierblad + verse tijm toe • Laat 15-20 min. zachtjes koken tot het stroperig is • Snijd de courgette in stukken van 2 cm • hol het zachte middengedeelte uit met een kleine lepel kruid de courgette met zout en peper • bak ze in 2-3 min. in de koekenpan gaar • Vul met rucola, uisalsa en kruimel er feta over.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |