Winterse salade met koolraap, bleekselderij & geroosterde appel

Serveer deze winterse biobudget salade van koolraap, bleekselderij en geroosterde appel als lunch of als voorgerecht met wat vers brood.

Deze salade is ook lekker met een halve gegrilde peer en wat  blauwaderkaas!

  • 300 gram koolraap, grof geraspt
  • 4 stengels bleekselderij, klein gesneden
  • 1 kleine courgette, grof geraspt
  • 1 bakje broccoli kiemen (kan je heel makkelijk zelf kweken)
  • 1  appel
  • 3 eetlepels pompoen en/of zonnebloempitten
  • 6 el olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen peper
  • 4 el witte wijnazijn met kruiden (bijv dragon)

Mengen

Meng op een platte schaal de geraspte koolraap, courgette en bleekselderij door elkaar.

Appeltje bakken

Snijd de appel in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakken. Verhit wat olijfolie in een grillpan en bak hierin de partjes appel goudbruin. Laat iets afkoelen en schep ze door de salade.

Vinaigrette maken

Maak een vinaigrette van de azijn, olijfolie en wat zout en peper en besprenkel de salade hiermee. Laat minstens een half uur intrekken.

Roosteren en af(s)maken

Rooster ondertussen de zaden in 1 el olijfolie. Laat de zaden wat afkoelen. Verdeel de broccoli kiemen en geroosterde zaden over de salade. Voeg zout en peper naar smaak toe.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |