Wortel-gembersoep met appel

Soep is altijd goed.  Lekker als tussendoortje, heerlijk als voorafje en -mits goed gevuld- perfect als hoofdmaaltijd. Deze biologische wortelgembersoep met appel doet het ook perfect voor als je je wat appelig en flauwtjes voelt. Maar vooral is íe erg lekker!

  • 500 g wortelen, geschild en in grove stukken
  • 3 uien, geschild en in grove stukken
  • 4 eetl olijfolie
  • 3 eetl gemberblokjes of 6 eetl gembersiroop
  • 2 appels, geschild en in partjes
  • ½ bosje verse peterselie
  • 3 volle eetl amandelmoes wit
  • bouillonpoeder (liefst gistvrije) naar smaak
  • peper

koken

Verhit de soeppan en doe wanneer deze heet is de olie erin, voeg de wortel, de appel en de ui toe en fruit dit aan. Voeg de gember toe en zoveel water totdat de groenten net onder staan. Kook alles gaar met de deksel op de pan in 15-20 min.

mixen

Hak de peterselie fijn. Voeg wanneer de groenten gaar zijn amandelmoes, bouillonpoeder en peper toe en pureer alles met de staafmixer. Bepaal zelf de dikte van de soep door er meer of minder water aan toe te voegen. Voeg de appels toe en warm goed door. Voeg vlak voor het opdienen de peterselie toe.

Eet h’eerlijk!


1 reactie

  1. Karin 5 april 2013 @ 12:23

    Hallo Marion,

    Lijkt me heerlijke soep. Echter, hoe maak ik amandelmoes?
    Dat kan ik nergens vinden.
    Alvast bedankt.
    Groetjes

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |