Wortelloof-bouillonpoeder

gebruik ook het loof van biologische bospeen

Weet je nog, vroeger… Toen gooiden we het loof van de bospeen gewoon wèg!’, zeg je straks vast positief verrast nadat je dit recept of de pesto van het groen van bospeen hebt geprobeerd. Want dat wortelloof geen afval is, bewijst chef-kok Femke van den Heuvel met deze recepten! Voor dít biobudget-recept droog je het wortelloof in de droogoven of koekenpan. Je mengt ze met bouillonpoeder of andere kruiden en zout, of zoals onderstaand met gistvlokken. Bewaar in een potje en gebruik als kruidenzout of in soepen en sauzen, lekker bij groentes!

  • Het groen van 1 bospeen
  • ½ el zout
  • 1 el gistvlokken
  • Luchtdicht potje

Selectie

Zoek het blad uit van de bospeen, haal slechte stukken weg en was zorgvuldig.Verwijder de dikke stelen.

Drogen

Leg ze in een droogoven en droog op 50 graden zo’n 3 uur tot droog. Ja kan dit ook in de koekenpan doen en op zacht vuur regelmatig roerend totdat het blad droog is. Niet laten bruinen of verbranden.

Mengen

Meng het blad met de gistvlokken en zout en bewaar in luchtdicht potje.

 

 

 


1 reactie

  1. Elke Schildmeyer 19 juni 2015 @ 10:20

    Wortelgroenpesto heerlijk recept! Mijn kleinzoon heeft een notenallergie, en dit recept is heerlijk zonder noten. Wie wil kan nog walnoten toevoegen dan is de smaak iets voller.

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |