Wortel/notencake

Dat een lekkere cake bijna sneller gemaakt is dan gekocht, bewijst restaurant Hagedis (Den Haag) met dit recept! En het is ook nog eens lactose-allergie- en veganisten-proof.

  • 250 g bloem
  • 250 g suiker
  • snufje zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el kaneel
  • 1 dl sojaolie
  • scheut sinaasappelsap
  • 250 g walnoten, gehakt
  • 300 g wortels, fijn geraspt

Bereidingstijd: ca 15 minuten / baktijd: ca 40 minuten

Mengen, bakken, eten

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vet een taartvorm in en bak de cake in ca. 40 minuten.

Wat laten afkoelen en smullen maar!

 


1 reactie

  1. LadySuuz 27 augustus 2013 @ 19:23

    Vandaag dit recept gemaakt en ik moet zeggen dat het best lekker was. Volgens mij was ie niet helemaal gaar (beetje nat nog) maar dat kan komen omdat ik er teveel sinaasappelsap in heb gedaan. Was een beetje gokken. Verder zonnebloemolie gebruikt bij gebrek aan wat anders en het recept gehalveerd omdat ik bakpoeder tekort kwam. Verder er een beetje kokos bij in gedaan.
    Als dessert geserveerd met een toef slagroom. Heerlijk (en best een beetje machtig)

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |