Zachte bloemkoolsoep met topping van wortelpeterselie, bospeen en appel

bloemkoolsoep met wortelpeterselie, en appel

‘Zachte bloemkoolsoep met topping van wortelpeterselie, bospeen en appel’ klinkt niet alleen heerlijk maar dat is het ook!

  • 350 gram bloemkool
  • 60 gram ui
  • 2 teen knoflook
  • 200 gram wortelpeterselie
  • 200 gram bospeen
  • 0.5 el korianderzaad
  • 100 gram (Ecolette) appel
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenschil rasp
  • 3 volle el fijngehakte peterselie
  • 1 groentebouillonblok
  • Peper en zout
  • Olijfolie

De oven in

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelpeterselie en bospeen, snij ze in blokjes van 1 cm. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreidt daar de groenteblokjes over uit. Giet er wat olijfolie, peper en zout overheen en hussel goed door elkaar. Vijzel het korianderzaad grof en strooi dat over de groenteblokjes. Schuif de plaat en de oven en bak in 20 minuten beetgaar.

Nog even apart houden…

Schil de appel en snij hem in blokjes van 1 cm. Voeg citroensap en –rasp en peterselie toe aan de appel en roer goed door.

De pan in

Verhit wat olijfolie in een pan en smoor de ui en knoflook in 10 minuten zacht en geurig. Voeg 4 dl water en het bouillonblok toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook die in 10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot een zalvige, zachte soep. Breng hem op smaak met nog wat peper en zout.

Scheppen, mengen en smullen!

Schep de soep in vier diepe borden. Meng geroosterde groenten met de appel. Schep er een flinke lepel van op de soep. Maak de af met een scheutje fruitige olijfolie.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |