Zachte soep van prei & kastanje

Dit heerlijke recept komt van multi-talent Yvette van Boven. Naast recepten en kookboekenschrijver is Yvette eigenaar van restaurant ‘Aan de Amstel’ in Amsterdam, werkt ze als foodstylist en als illustrator.

Tip: gebruik voor dit gerecht zelf geraapte kastanjes. Dit maakt deze soep niet alleen extra bijzonder maar ook extra biobudget!

  • 3 el. Boter
  • 250 gram kastanjes, gepeld (kan kant-en-klaar gekocht)
  • 500 gram prei, gesneden
  • 300 gram aardappels, geschild en in blokjes (gebruik de schillen voor schillenchips!)
  • 250 ml bier
  • Ca. 1 liter kippenbouillon
  • Peper uit de molen en zout
  • 250 ml slagroom
  • Brood

Smelt de boter in een pan en bak de kastanjes, preiringen en aardappelblokjes even aan. Blus af met het bier, laat het even verdampen en voeg zoveel bouillon toe dat hij 2 cm boven de groenten in de pan staat. Laat op laag vuur koken tot alles gaar is en pureer de soep dan glad met een staafmixer. Voeg zo nodig wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Proef op zout en peper. Roer de helft van de room erdoor. Serveer met lekker brood en een krul van de achtergehouden room erin.

Dit recept komt uit: Home Made Winter van Yvette van Boven


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |