Zoet-pittige bataatsalade met honingdressing

Een verrassend receptje van receptschrijver Marion Pluimes: een zoet doch pittige salade van zoete aardappel (bataat) met honingdressing. Yammie!

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 venkel
  • 1 bataat
  • 3 eetl honing
  • 1 eetl olijfolie
  • snufje zout
  • een mespuntje anijspoeder
  • 1 Spaans pepertje

Fruiten

Schil de ui, halveer deze en snijd er ½ ringen van. Halveer de prei tot aan de wortel, spoel goed uit onder de kraan en snijd er ½ ringen van.  Verhit een pan, voeg olie toe en fruit de ui en prei zachtjes aan. Voeg een snuf zout toe en laat zit op een laag vuur zacht worden. Zet dan het vuur uit. Maak de venkel schoon en snijd er plakken van. Schil de bataat, snijd het in kleine blokjes.

Blancheren

Blancheer de bataat en venkel in 4 à 5 minuten in kokend water. Doe alle groenten over in een saladeschaal.

Zoet/pittige dressing

Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Maak een dressing van de honing, olie, zout, anijspoeder  en het pepertje.  Meng de dressing met de nog warme groenten. Serveer de salade lauwwarm.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |