zoet zure venkelsla met verse dille en venkelzaad

Weer eens een andere manier om venkel op het menu te zetten! Zoet-zure venkelsla met verse dille en venkelzaad. Heerlijk! 

Tip! Deze venkelsalade gaat heerlijk met deze herfstige biobudget groentecurry met rijst,

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 600 gram venkel
  • 120 ml cider- of natuurazijn
  • 80 ml appeldiksap
  • 1 blad laurier
  • ½ bosje dille
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ el venkelzaad
  • ½ el mosterdzaad
  • zout en zwarte peper

Bereiding: Snij de venkel in hele dunne repen. Breng azijn met appeldiksap en laurier aan de kook. Snij de dille fijn en voeg deze samen met de olie, knoflook, venkel- en het mosterdzaad toe aan de zoete azijn. Roer deze dressing door de venkel laat enkele uren staan. Breng op smaak met peper en zout.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |