Zoete bataatsoep met ‘buttered cashews’

Soep is altijd goed. En zeker deze zoete bataatsoep van Yvette van Boven! Lekker, voedzaam en ook nog eens heel makkelijk te maken!

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 prei, gewassen en in ringen
  • 3 zoete aardappels, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • klontje boter
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter kalfs- of kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • snuf cayennepeper, naar smaak
  • 1 blik kikkererwten, 400 gram
  • een paar takjes verse oregano
  • voor het serveren
  • 4 eetl. cashewnoten
  • 25 gram roomboter
  • zeezout
  • per kom 1 eetl. crème fraîche

Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier en een snuf cayennepeper toe. Laat 25 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer met de staafmixer de andere helft. Schep nu de achtergehouden helft weer terug en voeg de kikkererwten en een paar blaadjes verse oregano toe.

Serveer de soep in een ruime kom met 1 eetlepel cashewnoten, even gebakken in roomboter en een beetje zeezout erover, en met een lekkere lik crème fraîche.

Dit recept komt uit Home Made 

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |