Zomerse groentencurry

Hoewel curry vaak associaties oproept met India en andere Aziatische landen, komt dit overheerlijke milde curry-recept gewoon uit de keuken van biologisch cateringbedrijf De Bonte Tafel in Wijdenes!

Niet alle groenten in huis of andere dan hieronder aangegeven? Don’t worry, varieer gerust met deze curry!

  • 1 kleine pompoen of 1/2 grote pompoen
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 1 broccoli
  • 1 aardappel
  • 200 g spitskool
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • De specerijen: 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel gemalen kaneel, ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen korianderzaad, ½ theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 4 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel gembersiroop

De groenten prepareren

Snij de schoongemaakte pompoen, de aubergine en de aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snij de spitskool fijn en snipper de uien.

Ui met specerijen fruiten

Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui met alle specerijen tot de ui wat zachter wordt. Voeg de gember toe en roerbak nog een minuut mee.

De groenten erbij..,

Voeg de pompoen, aubergine, aardappel , groentebouillon, jam en gembersiroop toe en laat afgedekt op een zacht vuur ongeveer 25 minuten pruttelen, af en toe roeren. Roer de broccoli en de spitskool er door en laat deze ongeveer nog 10 minuten mee pruttelen.

Klaar is curry!

Serveer met rijst en garneer met cashewnoten. Geniet!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |