Zomerse salade met bloemkool van de grill en dubbelgedopte tuinbonen

zomerse salade

Menig moestuinbezitter eet nu dagelijks van eigen oogst. Wat smaakt die zomer toch goed! Maar ook het groentenschap ziet er  in dit jaargetijde vol en verleidelijk uit. Met deze zomerse salade met bloemkool en tuinbonen van Lisette Bossert krijg je een zonnetje op je bord!

Dit recept kun je ook variëren met kapucijners!

  • 350 gram bloemkool
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 250 gram dubbelgedopte tuinbonen
  • 1 citroen, voor sap en schil
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 sjalot
  • 150 gram bindsla
  • 2 el walnootolie
  • 1 el appeldiksap
  • Evt grof geraspte oude kaas

Bloemkool grillen

Snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik en besmeer ze met olijfolie.Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de bloemkool in een minuut of 8 beetgaar aan beide kanten. Leg de bloemkool op een bord en besprenkel de plakken met peper en zout.

Kapucijners koken

Breng water aan de kook en blancheer de kapucijners in 5-10 minuten beetgaar. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de kapucijner, schep er daarom na 5 minuten één uit de pan en proef of hij nog even moet. Giet de kapucijners in een vergiet, spoel ze kort koud en laat ze uitlekken in een vergiet. Schep ze dan over in een schaal.

Mengen

Snipper de sjalot, rasp de schil van een halve citroen en meng beide met de peterselie en dille, 2 el olijfolie en 1 el citroensap en schep dit kruidenmengsel door de kapucijners. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Snij de sla in dunne repen en meng hem met walnootolie, appeldiksap, 1 el citroensap en wat peper en zout. Hussel goed door elkaar en leg de sla op een serveerbord. Verdeel daar de gegrilde bloemkoolplakken overheen en schep als laatste de kapucijners op de bloemkool.

* Garneer naar wens met de oude kaas.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |