Zomerse stamppot van tuinbonen, ijsbergsla, munt en feta

Dit recept voor een lekker zomers stamppotje van tuinbonen, knapperige ijsbergsla, munt en feta komt uit de keuken van biologisch cateringbedrijf MLTD. Ideaal voor als je zin hebt in een lekkere maaltijd maar niet om uren in de keuken te staan!

  • ½ ijsbergsla
  • 400 gr tuinbonen
  • 1,5 kg kruimige aardappels (1,2 kg schoon)
  • 50 gr boter
  • 100 ml warme melk
  • ½ bosje munt
  • 150 gr feta
  • zout en peper

Stampen!

Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Stamp de warme melk met de boter door de aardappels tot een grove aardappelstamp.

Mengen!

Snij de ijsbergsla in reepjes en kook de tuinbonen beetgaar. Schep de groenten door de aardappelstamp. Snij de munt fijn en de feta in blokjes en voeg deze ook toe.

Warmen!

Breng de stamppot op smaak met zout en peper en warm nog even kort door zodat de ijsbergsla lekker knapperig blijft.

Smullen!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |