Seizoen lente

Pompoen pickles

Het pompoenseizoen loopt ten einde, we zijn toe aan groene blaadjes. Voor wie nog pompoen overheeft en geen zin of inspiratie om deze meteen op te eten, die kan pompoen…

FRITTATA MET TUINBONEN, COURGETTE, GEITENKAAS & MUNT

In dit recept kun je wel je ei kwijt, wel negen om precies te zijn! Maar gelukkig ook seizoensgroente als tuinboontjes, courgettes. De munt geeft het een heerlijk zomers tintje….

Hartige carrot cake

Recepten voor zoete carrot cake zijn er in overvloed maar goede recepten voor hartige carrot cakes zijn minder bekend. Gelukkig gaf chef Femke van den Heuvel zichzelf de uitdaging om…

Uienbroodtaart

Uien, iedereen gebruikt ze, maar ze spelen zelden een hoofdrol in de keuken. En dat terwijl ze zo lekker zijn, je hoeft maar een ui in wat olie te bakken…

Kleurige stamppot van wortel, rode kool en Chinese kool

Hoe kleurig stamppot kan zijn, laat meervoudig wereldkampioen stamppot-maken maar weer eens ziet met dit fraaie receptje. Een feest op je bord! En niet onbelangrijk, ook nog eens heel lekker…

terrine van brood, courgette en geitenkaas

Deze terrine van brood, courgette en geitenkaas is lekker als lunchgerecht of als licht hoofdgerecht. Makkelijk te maken en ook handig om de restjes van je kaas en tomatensaus weg…

Kapucijners op pompoenpuree met raapstelen en feta

Serveer de kapucijners op pompoenpuree met raapstelen en feta als hoofdgerecht met een lekker stuk vis of gemengde gebakken paddenstoelen. Ingrediënten voor vier: 500 pompoen 75 gram ui 3 tenen knoflook…

Pompoensoep met dragonroom en groene linzen

Serveer deze geurige budgetvriendelijke biologische pompoensoep met dragonroom en groene linzen met stevig boerenbrood belegd met romige blauwschimmelkaas! Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram pompoen, ongeschild en in grove stukken…

Afterparty-feesthoed-pizza-cones

Herkenbaar? Van die rondzwervende feesthoedjes na een feestje? Bijna had ik ze bij het oud papier gedaan totdat ik bedacht dat de hoedjes ook goed kunnen dienen als vorm voor…

Spinazietaart met filodeeg

Serveer deze spinazietaart met een goede biologische yoghurt of een lekkere salade.  500 gr filodeeg 300 gr spinazie, gewassen, goed uitgelekt en grofgesneden 250 gr fetakaas 500 gr Griekse of Turkse…