Seizoen zomer

FRITTATA MET TUINBONEN, COURGETTE, GEITENKAAS & MUNT

In dit recept kun je wel je ei kwijt, wel negen om precies te zijn! Maar gelukkig ook seizoensgroente als tuinboontjes, courgettes. De munt geeft het een heerlijk zomers tintje….

Hartige carrot cake

Recepten voor zoete carrot cake zijn er in overvloed maar goede recepten voor hartige carrot cakes zijn minder bekend. Gelukkig gaf chef Femke van den Heuvel zichzelf de uitdaging om…

Uienbroodtaart

Uien, iedereen gebruikt ze, maar ze spelen zelden een hoofdrol in de keuken. En dat terwijl ze zo lekker zijn, je hoeft maar een ui in wat olie te bakken…

terrine van brood, courgette en geitenkaas

Deze terrine van brood, courgette en geitenkaas is lekker als lunchgerecht of als licht hoofdgerecht. Makkelijk te maken en ook handig om de restjes van je kaas en tomatensaus weg…

Kapucijners op pompoenpuree met raapstelen en feta

Serveer de kapucijners op pompoenpuree met raapstelen en feta als hoofdgerecht met een lekker stuk vis of gemengde gebakken paddenstoelen. Ingrediënten voor vier: 500 pompoen 75 gram ui 3 tenen knoflook…

Courgetteballetjes met kokos

Courgetteballetjes met kokos, een verrassend receptje van Femke van den Heuvel. Dit recept is desgewenst veganistisch te bereiden.  1 courgette 1 teentje knoflook geperst 100 gram geraspte kokos 100 gram…

Parmigiana di melanzane

Dit is absoluut het lekkerste gerecht met aubergines dat ik ken. Misschien zelfs wel het lekkerste gerecht dat ik ken, punt. Parmigiana di melanzane, een ovenschotel met laagjes aubergine in…

Geroosterde paprika gevuld met feta-olijf-kerstomaten

Een simpel maar waanzinnig lekker receptje van Lisette Bossert: geroosterde paprika gevuld met feta-olijf-kerstomaten. Heerlijk als voor-/lunchgerecht met een stuk brood en een goed glas wijn. Ingrediënten voor vier personen: 2…

Groene shake met Paksoi

Paksoi is een heerlijk sappige koolvariant. Het bevat veel vitaminen en mineralen en is zeer makkelijk te bereiden. De groente is  zeer populair in voornamelijk Aziatische gerechten. Het wordt dan…

Zoetzure kerriebonen

We zijn nu helemaal in de bonen! Ze zijn nu op zijn best, met dit recept maken we er een Oosters gerechtje van. Dit receptje van kookboekschrijver Annette van Ruitenburg is…